(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Smetanová Lučina
Potřebné ingredience
2 velké bílé jogurty, nejlépe Choceň nebo Holandia, rozhodně ne nízkotučný, 1 šlehačka, sůl
Postup přípravy
- Všechny přísady dáme do mísy, smícháme, soli dáme dle chuti.
- Do druhé mísy si dáme plátýnko, nejlépe dětskou plenu.
- Vyklopíme směs, svážeme provázkem a pověsíme někde odkapat na 18 - 24 hodin.
Já věším na úchytku kuchyňské linky a dám pod to misku. Lze také pověsit nad dřez, ale jednak mi to tam zavazí a navíc je mi líto té syrovátky, kterou většinou rozmixuji s domácím džemem, jedním jogurtem a vypijeme.
- Do druhé mísy si dáme plátýnko, nejlépe dětskou plenu.
- Vyklopíme směs, svážeme provázkem a pověsíme někde odkapat na 18 - 24 hodin.
Já věším na úchytku kuchyňské linky a dám pod to misku. Lze také pověsit nad dřez, ale jednak mi to tam zavazí a navíc je mi líto té syrovátky, kterou většinou rozmixuji s domácím džemem, jedním jogurtem a vypijeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šárka.n
(upraveno)
20. 4. 2013, 14:21
Lučinu dělám s cibulí a mažu na domácí chleba. Neznám nic lepšího
mišus
(upraveno)
17. 4. 2013, 13:20
Neuvěřitelně výbornáááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gabikaKa
(upraveno)
4. 4. 2013, 21:07
Ja robím, ale bez smotany. Je výborná a nie je tak mastná.
drobecek08
(upraveno)
3. 4. 2013, 13:46
Právě vyzkoušeno a je opravdu vynikající Děkuju za perfektní recept
Karamelka120
(upraveno)
14. 1. 2013, 18:24
Tak tohle musím vyzkoušet: vypadá to přímo báječně!!! Lučinu používám často, třeba do téhle pomazánky z pečené dýně: http://www.foodstyle.cz/products/dynova-pomazanka-s-pecenym-cesnekem/ Děkuji za báječný nápad
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2013, 10:38
@Karamelka120
zajímavá pomazánečka, musím zkusit, díky
Česťa kuba
(upraveno)
14. 1. 2013, 11:17
zkusím
jakubko
(upraveno)
14. 1. 2013, 10:06
Dělám už dlouho, my máme rádi ochucenou česnekem a bylinkami. Dá se ochutit praktiky vším co kdo máte rádi. Syrovátku použiji na kvásek do chleba, protože ho peču doma, normální už nekupuji. Hanka
Sophie70
(upraveno)
14. 1. 2013, 9:58
o tomto premýšľam už dlho, ale vyskúšam to
žabada
(upraveno)
14. 1. 2013, 8:11
dáváme to na kapesník do síta a na hrnec - nic neuteče