Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Smetanová Lučina

0.0
Smetanová Lučina

Potřebné ingredience

2 velké bílé jogurty, nejlépe Choceň nebo Holandia, rozhodně ne nízkotučný, 1 šlehačka, sůl

Postup přípravy

- Všechny přísady dáme do mísy, smícháme, soli dáme dle chuti.
- Do druhé mísy si dáme plátýnko, nejlépe dětskou plenu.
- Vyklopíme směs, svážeme provázkem a pověsíme někde odkapat na 18 - 24 hodin.

Já věším na úchytku kuchyňské linky a dám pod to misku. Lze také pověsit nad dřez, ale jednak mi to tam zavazí a navíc je mi líto té syrovátky, kterou většinou rozmixuji s domácím džemem, jedním jogurtem a vypijeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šárka.n 20. 4. 2013, 14:21
Lučinu dělám s cibulí a mažu na domácí chleba. Neznám nic lepšího (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mišus 17. 4. 2013, 13:20
Neuvěřitelně výbornáááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
gabikaKa 4. 4. 2013, 21:07
Ja robím, ale bez smotany. Je výborná a nie je tak mastná. (hello)
drobecek08 3. 4. 2013, 13:46
Právě vyzkoušeno a je opravdu vynikající (Y) (Y) (Y) Děkuju za perfektní recept |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Karamelka120 14. 1. 2013, 18:24
Tak tohle musím vyzkoušet: vypadá to přímo báječně!!! Lučinu používám často, třeba do téhle pomazánky z pečené dýně: http://www.foodstyle.cz/products/dynova-pomazanka-s-pecenym-cesnekem/ Děkuji za báječný nápad (F)
Zrušený účet 3. 2. 2013, 10:38
@Karamelka120 zajímavá pomazánečka, musím zkusit, díky (L)
Česťa kuba 14. 1. 2013, 11:17
:-ozkusím ^o)
jakubko 14. 1. 2013, 10:06
Dělám už dlouho, my máme rádi ochucenou česnekem a bylinkami. Dá se ochutit praktiky vším co kdo máte rádi. Syrovátku použiji na kvásek do chleba, protože ho peču doma, normální už nekupuji. Hanka
Sophie70 14. 1. 2013, 9:58
o tomto premýšľam už dlho, ale vyskúšam to (clamp)
žabada 14. 1. 2013, 8:11
:-) dáváme to na kapesník do síta a na hrnec - nic neuteče

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie